Споживчі ціни у Вінницькій області у травні до квітня 2016 року знизилися на 0,1%, по Україні зросли на 0,1%.

  На споживчому ринку області у травні до квітня 2016 року ціни на продукти харчування зросли на 0,3%.

  Найбільше (на 20,8% та 14,1%) подешевшали капуста та овочі, вирощені з їхнього насіння. Молоко стало дешевшим на 7,1%, яблука – на 7,0%, банани – на 6,0%.

  Водночас, яйця подорожчали на 9,5%, коренеплоди, цибуля та гриби – на 4,4%, картопля – на 4,1%, олія соняшникова – на 2,3%, м’ясо та м’ясопродукти – на 1,4%, (у т.ч. свинина стала дорожчою на 3,1%, птиця – на 2,1%), сало – на 1,0%.

  Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 3,8%, у т.ч. тютюнові вироби – ¬ на 5,0%, алкогольні напої – на 1,9%.

  Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива знизились на 2,6%, у т.ч. вартість природного газу зменшилась на 4,3%.

  Підвищення тарифів на транспорт в цілому на 3,5%, зумовлено, в основному, подорожчанням палива і мастил на 8,8%.

  Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 1,0%.

  Начальник Головного управління статистики у Вінницькій області С.Н.Ігнатов